DATOS DEL EVENTO

  • EMPIEZA
    19-06-2010
  • TERMINA
    01-01-1970

Concierto dentro del programa de intercambios que organizan el Instituto Valenciano de la Música y la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana

BANDA JUVENIL DE LA UNIÓN MUSICAL CIUDAD DE ASÍS
Directora: Dolores Rizo Castelló

PROGRAMA

Boda alicantina (Pasodoble) – – – – – – Moisés Davia
The Simpsons – – – – – – Arr. Paul Jennings
Supertramp – – – – – – Arr. André Waigneim
Piratas del Caribe (Suite sinfónica) – – – – – – Klaus Badlet


BANDA JUVENIL DE LA SOCIEDAD FILARMÓNICA UNIÓN MUSICAL DE AGOST
Director: Ángel Fernández Ivorra

PROGRAMA

Francisco Bravo – – – – – – Manuel Carrascosa
La Storia – – – – – – Jacob de Haan
Hollywood Milestones – – – – – – Arr. Jhon Higgins


LA BANDA JUVENIL DE UNIÓN MUSICAL CIUDAD DE ASÍS – ALICANTE

El 1996, amb la compra i adequació de l´actual seu de la societat, es consolida l´escola de música amb una nova estructura en el professorat, i amb l´ampliació cada any d´alguna especialitat musical. Així el 1998 es crea l´assignatura “Conjunt Instrumental”, en la qual s´integraran els alumnes que estiguen cursant 3er o 4t d´instrument.
Amb la preparació de partitures durant les classes-assaig, per a la posterior posada en escena en les audicions de l´escola, naix el que anomenem Banda Juvenil, l´activitat de la qual comporta la motivació dels alumnes, preparació per a la seua posterior incorporació a la banda major i els ajuda a perdre la por a mostrar-se davant el públic.
Com a professors de l´assignatura i per tant directors de la banda juvenil han passat José Manuel Castelló Sánchez (1998-2000), Francisco López Segura (2000-2003), David Fernández Rodríguez (2003-2008) i en el curs 2008-09, pren les regnes Dolores Rizo Castelló.
Aquesta jove formació no és tan estable com la “Banda Major”, ja que les contínues incorporacions a aquesta és un condicionant inherent a l´evolució dels músics i el seu progrés, encara que la permanència almenys de dos anys en la banda juvenil és temps suficient perquè tots els components hagen intervingut en diferents actes com ara les audicions de l´escola, concerts, intercanvis i festivals amb d´altres bandes juvenils de la nostra comarca i d´unes altres, així com concerts en col·legis i instituts on posen de manifest la seua faena en l´escola. D´aquesta manera promocionen la música i l´ensenyament d´aquesta dins i fora de l´àrea d´influència de la nostra entitat.

Festivals bandes juvenils:
Guardamar del Segura (2004) , Sant Joan d´Alacant (2006) i Agost (2008).
Intercanvis: SCD Carolinas (2003).
Concerts: Club INFORMACION (2000-1-2-9), SD Betis-Florida (1998), Col·legi Jesús-Maria (1999), Església San Francisco de Asís (2005), IES Miguel Hernández (2007), IES Torrellano (2008) i Sant Vicent del Raspeig (Trobada de Escoles de Música de la Comarca de L´Alacantí 2008).

DOLORES RIZO CASTELLÓ

Loli Rizo Castelló va néixer a Agost (Alacant) el 1975. Va estudiar piano al Conservatori Superior de Música “Oscar Esplà” amb les més altes qualificacions. Va començar els seus estudis de música als vuit anys d´edat amb el seu pare Francisco Rizo, i els va continuar amb diversos professors com Luis Molina, Iturralde, Margarita Sitges i María Dolores Costa. Va ampliar els seus coneixements pianístics amb Segon Hernández, Kandelaki i Miguel Ángel Herranz.
Completa la seva formació musical realitzant estudis d´harmonia i contrapunt amb Joan Enric Canet i Florencio Sáez, i els amplia amb Francisco Amat i José Vicente Díaz Alcaina. Efectua diversos cursos convocats pel CEFIRE, com les “Jornades d´Educació Musical”, “Jornades per a professors de música en secundària i per professors de música a primària”, “Taller de nadales”, “Treballem la interculturalitat a l´aula”. Altres cursos de formació realitzats a destacar són “Intervenció psicopedagògica amb l´alumnat PAC” i “Curs de didàctica de la percussió corporal Bodymusic-Bodypercussion” impartit per Javier Romero Naranjo, etc. Està en possessió del títol superior de piano, del Certificat oficial de coneixements de valencià de grau mitjà de la JQCV, així com del Curs de Valencià de Nivell II organitzat per la Universitat d´Alacant i del Certificat de Capacitació Docent en Valencià.
Ha realitzat diverses audicions com a solista i com a pianista acompanyant ( en proves d´accés al conservatori tant de grau mitjà com superior; també en els certàmens comarcals tant del Vinalopó com de l´Alacantí). Així mateix ha actuat en diverses sales de la província, com la Sala Blava de l´Ajuntament d´Alacant, l´Ateneu d´Alacant, diverses sales de la CAM, la sala Arniches, etc.
Des del curs 1999-2000 fins al curs 2004-2005 va impartir les assignatures de piano i llenguatge musical a l´Escola de Música “Santa Cecília”, pertanyent a la Societat Filharmònica Unió Musical d´Agost, en la qual també ha prestat la seva col ? laboració com a membre de la banda en diversos concerts i certàmens.
Actualment continua donant classes de piano i piano complementari a l´Escola de Música “Santa Cecília” de la Societat Filharmònica Unió Musical d´Agost. Des del curs 2001-2002 imparteix l´assignatura de llenguatge musical i en el curs 2008-09 s´inicia com a professora de conjunt instrumental a l´Escola de Música “Pare Ángel de Carcagente”, pertanyent a la Unió Musical Ciutat d´Assís. A més és professora interina d´ensenyament secundari.


BANDA JUVENIL AGOST

Desde 1982 han sido varios los músicos de esta Sociedad los que han trabajado para crear una Banda Juvenil, entre ellos Israel Mira, José Lozano o Milagros Beneyto, con el fin de acercar a los jóvenes educandos la experiencia de tocar en una Banda.
Será en 1995 cuando, con motivo de la celebración del Primer Centenario de la Sociedad, se acuerde de nuevo la creación de la Banda Juvenil y la presentación de la Bandera en su primer concierto, dirigido por Heliodoro Carbonell Rizo.
Desde entonces han pasado varios directores que pertenecen a la sociedad.
La banda ha realizado diversos conciertos en nuestra población y fuera de ella obteniendo muy buenas críticas del público asistentes a sus actos.
Desde el año 2005 cuenta con una plantilla de 35 educandos bajo la dirección de Ángel Fernández Ivorra.

ÁNGEL FERNÁNDEZ IVORRA

Nace en Agost en el año 1979, sus primeros estudios musicales fueron dentro del seno familiar. Desde muy temprana edad, ingresa en el Conservatorio Superior de Música y Danza Oscar Esplá de Alicante, en la especialidad de Percusión. Ha pertenecido durante seis años a la Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia con la que ha realizado giras por todo el territorio nacional, actuando en las mejores salas de conciertos del país. También ha formado parte de la Orquesta Sinfónica del Conservatorio Superior de Música Oscar Esplà de Alicante con la que ha realizado giras tanto por España como por el extranjero y ha formado parte de otras orquestas como la Orquesta Sinfónica de Alicante (OSA), Orquesta Ciudad de Elche, Orquesta Clásica de Alicante, compañía lírica de Zarzuela de Madrid, etc. También ha realizado grabaciones para RNE en el festival internacional de música de Murcia con los profesores catedráticos del conservatorio superior de música de Murcia y con la O.J.R.M. Ha actuado bajo la batuta de prestigiosos directores nacionales como Juan García Iborra, Francesc Cabrelles i Romero, Jaime Belda o Salvador Brotons y también internacionales como Igor Dronov o Giuseppe Mancini. Participa en numerosos cursillos de perfeccionamiento en el campo de la percusión, ha formado parte de numerosos ensembles de Percusión, fue fundador del grupo de percusión CRAPJ en el año 1994 y con el Ensemble del Conservatorio de Música Oscar Esplá de Alicante, ha actuado bajo la dirección de Juan Iborra en diversos festivales Internacionales de Música, como el Festival de Música Contemporánea de Alicante o el PAS de Percusionistas de España. Ha impartido clases como profesor de percusión en el Conservatorio Profesional de Palencia y el Conservatorio profesional “Oreste Camarca” de Soria (Castilla y León). En la actualidad se dedica a impartir clases de solfeo y percusión en distintas academias de música y ejerce como director de la Banda Juvenil de la Sociedad Filarmónica Unión Musical de Agost desde el año 2005.

Datos informativos

Fecha inicio : 19-06-2010

Leave a Reply