DATOS DEL EVENTO

  • EMPIEZA
    18-01-2007
  • TERMINA
    01-01-1970

JOSEP LLUÍS GALIANA, saxofons i electrónica

GREGORIO JIMÉNEZ, live-electronics, sensors i teclats

JORGE GAVALDÁ, guitarra processada

D´ARS ENSEMBLE
El grup valencià D´ArS Ensemble està format per creadors sonors d’ampla i consolidada trajectòria en els camps de l’experimentació, l’investigació i l’improvisació: Josep Lluís Galiana (saxofons) i Gregorio Jiménez (live-electronics i sensors).

En aquesta ocasió venen acompanyats de Jorge Gavaldá, un intérpret, compositor i improvisador excepcional.

Fundadors d’altres grups de creació sonora de relleu internacional, D’ArS Ensemble ha participat en importants festivals nacionals i internacionals com el Primavera en La Habana (Cuba); Festival Internacional de Música Contemporánea Ensems; Festival NWEAMO de San Diego (California); Festival Internacional de Música Contemporánea de Alicante; II Mostra Sonora de Sueca (València); L´Observatori de València; Nits d´Aielo i Arts; Festival de El Ejido (Almeria); Ciber@rt; Aula d´Altres Músiques; Nits de la Mediterrània d´Altea; Festival Punto de Encuentro, organitzat per l’Associació de Música Electroacústica d’Espanya (AMEE); Ciclo de Creación Electroacústica en la Universidad Jónica, en Corfú (Grècia); 7 Sois, 7 Luas, etc.

Jorge Gavaldá, compositor de nombroses bandes sonores per a cinema, teatre, dansa, ràdio i televissió (La Dama de Elche, Aerolitos, Multiverso, Ibers…), és autor de l’obra simfònica ILICI encàrrec de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. Ha col·laborat en obres d’altres compositors com Kouss-Kouzah d’Abderrazak Hadir o La Nau de Pep Llopis. La seua música escènica ha sonat en el Theatre du Lucernaire, Centre National d´Art et Essai de París i festivals com el Ritej de London, Far de Morlaix, Limburg Straas Th. Festival de Holanda, Street Th. Fest. de Stockton, Dortmund, Turin, Madrid en Danza, Dansa València…
És “Premi de les Arts Escéniques de la Generalitat Valenciana a la millor composició musical – 1998” per l’espectacle de dansa contemporània “Humano”.

D´ArS Ensemble, sempre a la recerca de noves mixtures sonores i visuals, treballa l’electrònica a temps real en combinació amb els instruments acústics. El resultat és una música en gran mesura aleatòria, única i molt arriscada, on l’improvisació i l’interactivitat amb l’oient juguen papers fonamentals. Estèticament, les creacions sonores de D´ArS beuen de moltes fonts, arreplegant influències diverses de la música contemporània: de l’electroacústica al jazz; del ruidisme a la música étnica i tradicional; del minimalisme a l’improvisació lliure….

CONCIERTO DE MÚSICA ELECTROACÚSTICA CON JOSEP LLUÍS GALIANA, GREGORIO JIMÉNEZ Y JORGE GAVALDÁ

La música electroacústica, basada en la improvisación libre, llega hoy al salón de actos del Club INFORMACION, de la mano de Josep Lluís Galiana, Gregorio Jiménez y Jorge Gavaldà. Los tres músicos presentan, a partir de las 20 horas, un recital de «composiciones instantáneas», según asegura el saxofonista Josep Lluís Galiana que integra, junto al creador del Laboratorio de Electroacústica del Conservatorio de Valencia, Gregorio Jiménez, encargado de los teclados y la interpretación electroacústica, la agrupación D’Ars Ensemble.
El trío lo completa el ilicitano Jorge Gavaldà, con su guitarra procesada, que se subirá por primera vez a un escenario con Jiménez, aunque junto al saxofonista valenciano forma parte del Ensemble Improntu, en torno a la figura del pianista Agustín Fernández. «Ellos no se conocen, pero son grandes músicos e improvisadores y lo que van a hacer es manipular el tiempo real, en base a la música de mis saxofones».
No será hasta hoy mismo cuando puntualicen el «guión» de cómo va a transcurrir el concierto. «Veremos cuándo y cómo tocamos, porque no lo haremos los tres juntos siempre». Galiana afirma que «no es para asustarse porque estas cosas las hacemos bastante a menudo», en referencia a que el concierto está basado en la improvisación libre. «Hay bastante expectación por lo que vamos a hacer, porque trabajamos la improvisación sin etiquetas, con el bagaje de los músicos que se suben al escenario, donde lo que se ofrece en la fusión de diferentes estilos».
La agrupación valenciana D’Ars Ensemble participó el pasado año en el Festival de Música Electroacústica de La Habana y otros encuentros nacionales e internacionales.

EL ENCANTO DE LA MÚSICA SIN GUIÓN INVADE EL CLUB
La música electroacústica, basada en la improvisación libre, encandiló a los espectadores que ayer asistieron al salón de actos del Club INFORMACION para presenciar la actuación de Josep  Lluís Galiana, Gregorio Jiménez y Jorge Gavaldá. Los tres músicos presentaron un recital de composiciones instantáneas.
Josep  Lluís Galiana integra junto a Gregorio Jiménez, creador del Laboratorio de Electroacústica del Conservatorio de Valencia y encargado de los teclados y la interpretación electroacústica, la agrupación D’Ars Ensemble. El trío lo completó el ilicitano Jorge Gavaldà con su guitarra procesada, que se subió por primera vez al escenario con Jiménez, aunque junto a Galiana -saxofonista- forma parte del Ensemble Improntu, en torno a la figura del pianista Agustín Fernández. La agrupación valenciana D’Ars Ensemble participó el pasado año en el Festival de Música Electroacústica de La Habana y otros encuentros.

Datos informativos

Fecha inicio : 18-01-2007

Leave a Reply