DATOS DEL EVENTO

  • EMPIEZA
    22-12-2009
  • TERMINA
    01-01-1970

PROGRAMA

EL ABANICO
Pasodoble
De Alfredo Javaloyes

PARADE DELS PETITS SOLDATS
Para saxofón, solista y banda
Arreglo: Carlos Mas
Solista: Marcé Sáez
De Eugéne Bozza

BAGHIRA
Sonatina para saxofón, solista y banda
Solista: Julio Torres Soler
De Ferrer Ferrán

LA TUBA BREGOSA
Pequeña fantasía para tuba, solista y banda
Solista: Francisco M. Mas Pomar
De José Molina Comino

HÉRCULES (Banda sonora Disney)
Arreglo: Jhon Moss
De Alan Menker

VILLANCICOS
«Campana sobre campana», «Noche de paz», «Blanca Navidad», «Jingle Bells»


LA BANDA JUVENIL DE UNIÓN MUSICAL CIUDAD DE ASÍS – ALICANTE

El 1996, amb la compra i adequació de l´actual seu de la societat, es consolida l´escola de música amb una nova estructura en el professorat, i amb l´ampliació cada any d´alguna especialitat musical. Així el 1998 es crea l´assignatura “Conjunt Instrumental”, en la qual s´integraran els alumnes que estiguen cursant 3er o 4t d´instrument.
Amb la preparació de partitures durant les classes-assaig, per a la posterior posada en escena en les audicions de l´escola, naix el que anomenem Banda Juvenil, l´activitat de la qual comporta la motivació dels alumnes, preparació per a la seua posterior incorporació a la banda major i els ajuda a perdre la por a mostrar-se davant el públic.
Com a professors de l´assignatura i per tant directors de la banda juvenil han passat José Manuel Castelló Sánchez (1998-2000), Francisco López Segura (2000-2003), David Fernández Rodríguez (2003-2008) i en el curs 2008-09, pren les regnes Dolores Rizo Castelló.
Aquesta jove formació no és tan estable com la “Banda Major”, ja que les contínues incorporacions a aquesta és un condicionant inherent a l´evolució dels músics i el seu progrés, encara que la permanència almenys de dos anys en la banda juvenil és temps suficient perquè tots els components hagen intervingut en diferents actes com ara les audicions de l´escola, concerts, intercanvis i festivals amb d´altres bandes juvenils de la nostra comarca i d´unes altres, així com concerts en col·legis i instituts on posen de manifest la seua faena en l´escola. D´aquesta manera promocionen la música i l´ensenyament d´aquesta dins i fora de l´àrea d´influència de la nostra entitat.

Festivals Bandes juvenils: Guardamar del Segura , Sant Joan d´Alacant i Agost.
Intercanvis: SCD Carolinas.
Concerts: Club INFORMACION, SD Betis-Florida, Col·legi Jesús-Maria, Església San Fco. De Asís, IES Miguel Hernández, IES Torrellano i Sant Vicent del Raspeig (Trobada de Escoles de Música de la Comarca de L´Alacantí 2008).


DIRECTORA
DOLORES RIZO CASTELLÓ

Loli Rizo Castelló va néixer a Agost (Alacant) el 1975. Va estudiar piano al Conservatori Superior de Música “Oscar Esplà” amb les més altes qualificacions. Va començar els seus estudis de música als vuit anys d´edat amb el seu pare Francisco Rizo, i els va continuar amb diversos professors com Luis Molina, Iturralde, Margarita Sitges i María Dolores Costa. Va ampliar els seus coneixements pianístics amb Segon Hernández, Kandelaki i Miguel Ángel Herranz.
Completa la seva formació musical realitzant estudis d´harmonia i contrapunt amb Joan Enric Canet i Florencio Sáez, i els amplia amb Francisco Amat i José Vicente Díaz Alcaina. Efectua diversos cursos convocats pel CEFIRE, com les “Jornades d´Educació Musical”, “Jornades per a professors de música en secundària i per professors de música a primària”, “Taller de nadales”, “Treballem la interculturalitat a l´aula”. Altres cursos de formació realitzats a destacar són “Intervenció psicopedagògica amb l´alumnat PAC” i “Curs de didàctica de la percussió corporal Bodymusic-Bodypercussion” impartit per Javier Romero Naranjo, etc. Està en possessió del títol superior de piano, del Certificat oficial de coneixements de valencià de grau mitjà de la JQCV, així com del Curs de Valencià de Nivell II organitzat per la Universitat d´Alacant i del Certificat de Capacitació Docent en Valencià.
Ha realitzat diverses audicions com a solista i com a pianista acompanyant ( en proves d´accés al conservatori tant de grau mitjà com superior; també en els certàmens comarcals tant del Vinalopó com de l´Alacantí). Així mateix ha actuat en diverses sales de la província, com la Sala Blava de l´Ajuntament d´Alacant, l´Ateneu d´Alacant, diverses sales de la CAM, la sala Arniches, etc.
Des del curs 1999-2000 fins al curs 2004-2005 va impartir les assignatures de piano i llenguatge musical a l´Escola de Música “Santa Cecília”, pertanyent a la Societat Filharmònica Unió Musical d´Agost, en la qual també ha prestat la seva col.laboració com a membre de la banda en diversos concerts i certàmens.
Actualment continua donant classes de piano i piano complementari a l´Escola de Música “Santa Cecília” de la Societat Filharmònica Unió Musical d´Agost. Des del curs 2001-2002 imparteix l´assignatura de llenguatge musical i en el curs 2008-09 s´inicia com a professora de conjunt instrumental a l´Escola de Música “Pare Ángel de Carcagente”, pertanyent a la Unió Musical Ciutat d´Assís. A més és professora interina d´ensenyament secundari.

Datos informativos

Fecha inicio : 22-12-2009

Leave a Reply