DATOS DEL EVENTO

  • EMPIEZA
    11-02-2017
  • TERMINA
    01-01-1970

LLIGA DEBAT

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d´estudiants de 4t d´ESO, batxillerat i cicles formatius (d´edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d´actualitat. L´activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l´experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l´impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana.

L´objectiu de la Lliga és fomentar l´ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d´un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s´ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d´actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Qui pot participar?

La participació en la competició està oberta a l´alumnat de 4t d´ESO, batxillerat i cicles formatius (d´edats entre 15 i 18 anys) de la regió Vives: Franja de Ponent, Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya. Els equips han d´estar formats per un mínim de 3 i un màxim de 5 estudiants del mateix centre educatiu i estar representats per un capità-tutor designat pel centre.

Cada centre ha d´estar inscrit com a participant a una universitat de la Xarxa Vives, al campus de la qual competirà contra els equips d´altres centres que s´hagen adscrit a la mateixa universitat de referència.

Com es desenvolupa la competició?

La Lliga consta d´una fase eliminatòria i d´una final. L´eliminatòria es disputa entre els equips dels centres inscrits a una mateixa universitat, que serà qui acollirà la competició.

L´equip guanyador de cadascuna de les eliminatòries locals passa a la fase final, que se celebrarà coincidint en lloc i dates amb la final de la Lliga de Debat Universitària.

INSCRIPCIONES


Datos informativos

Fecha inicio : 11-02-2017
Organiza : Cívica-Escola Valenciana, Universitat d´Alacant, Xarxa Vives i Institut d´Estudis Catalans (IEC)

Leave a Reply