DATOS DEL EVENTO

  • EMPIEZA
    04-05-2010
  • TERMINA
    01-01-1970

INTERVENEN

GASPAR LÓPEZ. «Sant Gatxo»
PASQUAL SANCHIS. «Mugroman»
KIKO TUR. «Aspencat»
JOSEP NADAL. «La Gossa Sorda»
ISMAEL VICEDO. La Cívica – Escola Valenciana

QUÈ ÉS LA GIRA?

Creada com a plataforma per a promoure la música en valencià i com a un nou espai d´oci per als joves, la Gira és un festival itinerant consolidat.

Cada primavera Escola Valenciana celebra les tradicionals Trobades d´Escoles en Valencià, que han esdevingut en el seus 22 anys d´història les festes més importants de l´ús educatiu i social del valencià, reunint més de 200.000 persones a les comarques valencianes. Al voltant de les Trobades, Escola Valenciana va crear el 2006 el projecte de La Gira per la Llengua, un circuit itinerant de música en valencià destinat als alumnes de secundària, batxillerat i universitaris. Es tractava d´ampliar l´oferta de les Trobades a l´àmbit juvenil i de potenciar un circuit estable amb infraestructures de qualitat i possibilitat de promocionar els músics i cantants en valencià arreu del territori. En aquest propòsit, les coordinadores comarcals que formen la Federació Escola Valenciana aporten una xarxa comarcal descentralitzada idònia per a la producció del Festival Itinerant de Música en Valencià.

En aquest marc es va generar una campanya al voltant de La Gira, dotant-la d´imatge corporativa, difusió mediàtica, espai web i un llistat de mitjans de comunicació col·laboradors.

Datos informativos

Fecha inicio : 04-05-2010
Organiza : La Cívica - Escola Valenciana

Leave a Reply