DATOS DEL EVENTO

  • EMPIEZA
    27-11-2008
  • TERMINA
    01-01-1970

INTERVÉ:

JOSEP VICENT. Director d´orquestra i percussionista

PRESENTA:

JOAN BORJA. Professor de la Universitat d´Alacant


JOSEP VICENT

Percussionista, director d´orquestra i creador d´espectacles escenicomusicals en festivals de tot el món. Director artístic i titular de The World Orchestra of Jeunesses Musicals (UNESCO Artist for Peace). Solista i director artístic de l´Amsterdam Percussion Group des de 1993.

Ha dirigit produccions operístiques a Espanya, Alemanya i Holanda. Ha estat director de The Interval Chamber Orchestra (Àmsterdam) i director artístic del Festival Xenakis. A més de la seua extensa experiència escènica i operística, amb més de vint títols, Josep Vicent té una dilatada carrera com a solista de percussió. Ha gravat més de quinze àlbums per a discogràfiques com Virgin Records, Composers Voice, RBA-Música o Etcettera Records. Durant l´últim trimestre de 2008 ha estat director de l´òpera de Leizpig.


VALENCIANS UNIVERSALS (VALENCIANS A EUROPA I EL MÓN)
Pensar el segle XXI

L´aportació que personalitats valencianes estan fent en els diversos camps del coneixement, tant científic com social, com també en el camp de les arts, ha assolit un reconeixement que ultrapassa les nostres fronteres. Científics, sociòlegs, artistes, veuen dia a dia reconeguda la seua tasca científica, els seus espectacles recorren el món, els seus articles i llibres es tradueixen a les principals llengües de cultura.

Aquest cicle vol reunir alguns dels nostres valencians i valencianes més universals per a donar a conèixer no solament la seua trajectòria professional, sinó també perquè a partir de la seua experiència ens ajuden a ampliar la mirada sobre un segle que acabem de començar i que se´ns presenta ple d´incerteses i possibilitats.

Les sessions es faran al Club Información i començaran a les 20 h. L´assistència és lliure fins a completar la capacitat de la sala. Les persones que vulguen s´hi podran inscriure prèviament i les que assistisquen a un mínim de 4 sessions podran sol·licitar un certificat de l´ICE de la Universitat d´Alacant.


ENTREVISTA

JOSEP VICENT – DIRECTOR DE ORQUESTA

«CUANDO TRABAJO EN EL EXTRANJERO SIEMPRE TRATO DE OFRECER MI REALIDAD MEDITERRÁNEA»
SERGIO ILLESCAS

El percursionista, director de orquesta y creador de espectáculos escenomusicales alteano Josep Vicent participa hoy en el ciclo «Valencianos universales» con una conferencia que ofrece en el Club INFORMACION, a las 20 horas, titulada «Ritmar». Josep Vicent sabe lo importante que es ser consciente de tus orígenes en un mundo como el que vivimos tan intercultural, en el que es tan grato dar como recibir experiencias. «Soy una persona muy abierta cuando estoy fuera pero además, en esos momentos, en todo lo que hago, siempre trato de ofrecer mi realidad mediterránea, ese mundo mío lleno de luz», dijo ayer a INFORMACION.
El músico explicó también que abordará la necesidad de que disciplinas artístiscas clásicas como el arte, la música o la literatura se adapten a los nuevos medios. «Hoy en día la sociedad viaja muy rápido y la capacidad de la gente para acceder a la cultura es totalmente diferente. Tenemos que ser conscientes de que en un sólo zapping por la tele la gente recibe un montón de información diferente y que la
música se compra actualmente a través de Internet, para buscar fórmulas en base a eso», sugirió.
Vicent también hablará del ritmo como centro de todas las cosas, de percibir tu propio entorno.

Datos informativos

Fecha inicio : 27-11-2008
Colabora : Cívica-Escola Valenciana, L´Espill
Organiza : Vicerectorat d´Extensió Universitària de la Universitat d´Alacant - Vicerectorat de Tecnologia i Innovació Educativa - Secretariat de Promoció del Valencià

Leave a Reply